Når det kommer til å spise sunt, så starter det hele med å lage en sunn handleliste. Her kommer en steg-for-steg guide som gjør det enkelt å sette opp en handleliste som sikrer at du får i deg god og næringsrik mat, samtidig som at du får fleksibiliteten til å også spise akkurat hva du vil i tillegg.

Skriv ned alle matvarer du liker

Steg 1 er å skrive ned all maten du liker på et ark. Ikke bry deg om den er sunn eller usunn. I dette steget er målet rett og slett å lage en liste med alle slags matvarer du har spist som du vet at du liker, enten du har en formening om de er bra for deg eller ikke. Sett en timer på 5 minutter, og se hvor mange punkter du får skrevet ned i løpet av den tiden.

Tegn en sirkel rundt den sunne maten

Steg 2 er å tegne en sirkel rundt alle usunne matvarer du finner på arket. Du trenger ikke å rådføre deg med en kostholdsekspert for hvert av punktene; bare lag sirkler rundt maten du selv tror er sunn. Når du er ferdig, hvor stor del av listen består av sunn mat, og hvor stor del av usunn? Ikke vær dømmende mot deg selv, bare observer. Denne øvelsen er kun ment for å øke din bevissthet rundt hvor mange sunne matvarer du liker fra før.

Velg 5 sunne matvarer, og 1 usunn

Steg 3 er å velge ut 5 sunne matvarer som du liker, og 1 usunn, og legge det til i handlelisten for din neste tur til butikken. På denne måten sikrer du at du får i deg mat som både er bra for deg, og som du nyter å spise, i tillegg til kanskje mer hedonistisk mat som sjokolade og potetgull. Listonic er en smart og enkel handleliste som gjør det lett å holde oversikt.

Til slutt vil vi nevne at målet ikke er å bli feilfri, det er kun å sikre at det meste av maten vi får i oss er bra for kroppen vår.